Actualitate

PSD şi PNL analizează varianta să meargă cu candidaţi separaţi la Capitală. Decizia finală, joi

Foto: iStock

Coaliţia de guvernare analizează opţiunea ca PSD şi PNL să meargă cu candidaţi separaţi în alegerile pentru Primăria Capitalei, decizia finală urmând să fie luată joi, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, el menţionând şi că, în prezent, pentru PSD Gabriela Firea se califică a fi candidatul la Bucureşti.

„Noi avem acum 51 şi ceva la sută vot pentru lista comună PSD -PNL la europarlamentare, lucru care nu se întâmplă în ceea ce priveşte candidaţii la alegerile locale. E complicat. Bucureştiul este un oraş atipic. Se pare că numele şi, în general, performanţa administrativă este văzută altfel de către cei care decid să meargă la vot şi atunci direcţia este aceea de a ne gândi la un drum fiecare cu candidatul propriu.(…) Acum, pentru PSD, Gabriela Firea este numele care se califică pentru această situaţie”, a declarat Romaşcanu, la Digi 24.

El a explicat că acest lucru rezultă şi din sondaje. „Dacă mergem înspre această candidatură a fiecărui partid, probabil că Gabriela Firea este cea mai calificată să ocupe această poziţie”, a mai adăugat Romaşcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că vor fi făcute analize de către specialişti, iar decizia finală va fi luată joi.

„Este o direcţie de explorat, sondajele sunt foarte stufoase, avem şi din partea noastră şi din partea PNL făcute şi atunci este o analiză care trebuie făcută de către specialişti, joi cred că avem decizia finală că timpul trece şi nu trece în favoarea noastră”, a mai spus Romaşcanu.

Întrebat dacă şi PNL a fost de acord cu această variantă a candidaturilor separate la Bucureşti, Romaşcanu a răspuns „coaliţia chiar funcţionează”.

„Totul s-a discutat cu cărţile pe faţă, cu cifrele pe pe care le-am avut şi din partea noastră şi din partea dumnealor şi a venit ca o decizie firească să analizăm această opţiune. Nu era, la începuturile acestei construcţii nu era această decizie, pentru că era firesc să avem un candidat comun. Dar văzând că un candidat comun, fie că e la de noi, fie că e de la PNL nu poate mobiliza electoratul celeilalte părţi, suntem în situaţia în care să vedem cum este mai bine de făcut”, a specificat Romaşcanu.

El a spus că decizia finală se va lua după ce vor fi analizate toate cifrele.

„În privinţa Capitalei este o direcţie la care ne uităm cu atenţie în acest moment, iar după ce terminăm de analizat toate cifrele şi este extrem de stufos chestionarul şi peisajul politic este foarte stufos în acest moment, cu domnul Nicuşor care stă incredibil pentru mine, dar bine în sondaje, cu domnul Piedone… Sunt foarte multe variabile pe care nu le aveam la momentul la care am decis să facem construcţia şi atunci trebuie să le cântărim foarte bine pentru că trebuie să avem candidat câştigător şi dacă direcţia este să avem candidaţi separaţi, vom merge aşa”, a adăugat Lucian Romaşcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a arătat că tot joi se va lua decizia şi în privinţa candidaţilor la sectoarele Bucureştiului.

„La sectoare tot joi se iau deciziile pentru că urmează să ne vină şi cifrele pentru sectoare şi vom decide atunci ce se va întâmpla. Cred că următoarea coaliţie va avea loc joi”, a mai spus senatorul Lucian Romaşcanu.

Cele mai recente știri

To Top