Bănci

Revolut lansează în România primul său produs de economisire cu dobândă

Revolut lansează depozitele de economii cu dobândă anuală pentru cei peste 3,5 milioane de clienţi din România, iar clienţii români vor putea primi până la 4,25% dobândă brută anuală la depozitele în lei deţinute la banca digitală.

Conform unui comunicat de presă, Revolut Bank UAB va oferi o dobândă anuală la depozitele în lei păstrate în conturile sale de economii diferenţiată în funcţie de tipul de plan deţinut de client: Standard 2,50% pe an, Plus 2,50% pe an, Premium 3% pe an, Metal 3,75% pe an şi Ultra 4,25% pe an.

Clienţii care doresc să obţină dobânzi mai mari pot trece la un plan superior, din doar câteva apăsări de ecran, în aplicaţie.

Pentru a depune fonduri şi a primi dobânda aferentă, clienţii trebuie să actualizeze aplicaţia la cea mai recentă versiune, apoi, din Conturi, să selecteze opţiunea Adaugă cont nou/Economii de unde vor putea deschide un cont în lei purtător de dobândă.

Conturile de economii Revolut permit adăugarea de noi sume la fondurile deja strânse sau retragerea cu uşurinţă a fondurilor de către client, dobânda se acumulează zilnic, iar economiile sunt protejate. Depozitele în lei deţinute la Revolut Bank UAB sunt garantate prin Schema de Garantare a Depozitelor. Noul produs este disponibil pentru toate planurile Revolut, iar termenii şi condiţiile diferă în funcţie de planul deţinut.

„Revolut Bank UAB continuă să îşi diversifice oferta de produse pentru clienţii din România, ca un adevărat cont bancar principal. Dacă până acum clienţii îşi ţineau economiile în aplicaţia Revolut în conturi care nu aduceau dobândă, de acum înainte ei vor putea beneficia de dobânzi de până la 4,25% pe an pentru economiile în lei deţinute în conturile de economii din aplicaţie. Clienţii vor obţine astfel şi mai mult de la fondurile lor, vor putea adăuga imediat bani în conturile de economii sau vor putea retrage fonduri oricând doresc, în timp ce dobânda fixă acordată se va acumula în fiecare zi”, a declarat Gabriela Simion, general manager Revolut Bank UAB sucursala România.

Potrivit unui studiu realizat de Dynata pentru Revolut, unul din cinci români nu a pus deloc bani deoparte, în 2023, 27% au economisit sub 250 de lei pe lună, 26% între 250 şi 500 de lei lunar, 13% între 500 şi 1.000 de lei lunar, iar 7% între 1.000 şi 2.500 de lei. Doar 4% dintre participanţii la studiu au declarat că pun deoparte peste 2.500 de lei în fiecare lună.

În privinţa instrumentelor preferate pentru a face economii, depozitele la termen sunt primele menţionate de respondenţii români – 35% dintre aceştia ar opta pentru depozite de economii la 3, 6, 12 luni. A doua opţiune preferată de români este reprezentată de conturile de economii cu dobândă acumulată lunar (29%) şi a treia obligaţiunile de stat (25%).

Potrivit sursei citate, studiul mai arată că tinerii economisesc, majoritar, sub 500 de lei pe lună. Cei mai mulţi respondenţi din generaţia Z au declarat că au reuşit să economisească mai puţin de 250 lei pe lună (37%) sau între 250 şi 500 de lei pe lună (33%). Cei mai mulţi dintre participanţii la studiu din segmentele de vârstă 25-34 de ani şi 35-44 de ani (30% din fiecare segment) au indicat ca medie lunară a sumelor economisite intervalul 250-500 de lei.

Respondenţii din segmentele de vârstă mai mature au răspuns că suma pe care o pot pune deoparte în fiecare lună este mai mică de 250 de lei (30% din segmentul de vârstă 55-64 de ani şi 28% din segmentul de vârstă 65+). Dintre toate categoriile de vârstă, 55-64 de ani a înregistrat cel mai mare număr de respondenţi reuşind să economisească între 1.000-2.500 lei (9%), iar categoria 25-34 de ani, între 500-1.000 lei pe lună (15%).

Conturile de economii cu dobândă acumulată zilnic se bucură de o mare popularitate în rândul generaţiilor tinere (28% pentru segmentul 25-34 de ani), precum şi conturile de economii cu plata lunară a dobânzii (34% dintre respondenţii cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani). Segmentele mature sunt mai favorabile depozitelor la termen (42% din categoria 45-54 ani) şi obligaţiunilor de stat (38% din categoria 55-64 ani).

Revolut este o bancă licenţiată, care ajută utilizatorii să îşi folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Regatul Unit, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar. În prezent, 40 de milioane de clienţi din lume folosesc zeci de produse Revolut pentru a realiza mai mult de o jumătate de miliard de tranzacţii pe lună.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top