Timp liber

Staţiunile Sinaia, Buşteni şi Azuga, ocupate de turişti în proporţie de 60% în ultimul weekend din ianuarie

Foto: iStock

Staţiunile Sinaia, Buşteni şi Azuga au fost ocupate de turişti în proporţie de 60%, în ultimul weekend din ianuarie, turiştii bucurându-se de vremea prielnică care le-a permis să practice sporturile de iarnă pe toate toate pârtiile deschise şi amenajate.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, transmis luni AGERPRES, instalaţiile prin cablu au funcţionat în limita în care condiţiile meteorologice le-au permis şi au ajutat practicanţii de sporturi de iarnă să-şi desfăşoare activităţile sportive în condiţii bune”, se menţionează în comunicat.

Astfel, pentru începători, la Sinaia a funcţionat babyski-ul de la Cota 1000, Pârtia Nouă fiind deschisă şi amenajată.

„La Azuga au fost deschise pârtiile: Sorica deservită de banda şi de Telescaun – 09:00 – 17:00; – Sorica deservită de Telegondola 09:00 – 16:00; – Cazacu deservită de Telegondola 9:00-16:00; Complex Cazacu Variantă Teleski şi babski – 9:00-16:00. La Buşteni programul 9:00-17:00 şi au fost deschise: Pârtia de schi Kalinderu 2; Pârtia de săniuş; Pârtia pentru începători din Fun Park; şi Roller Coaster-ul”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor APDT Prahova, toţi locuitorii oraşului Sinaia, cu vârsta de peste 7 ani, au şansa de a învăţa gratuit schi alături de instructori profesionişti prin proiectul „Sinaia, Hai la Schi!”.

„Lecţiile sunt gratuite şi sunt oferite de instructori experimentaţi Echipament de schi gratuit pus la dispoziţie atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi. Orele se vor desfăşura de la 9:00-11:00, lunea”, se mai spune în comunicat.

În perioada 2-3 februarie Cupa Alfa deschide sezonul competiţional al schiorilor din capitală, a 40-a ediţie a acestei cupe legendare. Evenimentul va avea loc la Azuga, Pârtia Sorica.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcţiuni de OMD, organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa ANAT. Aceasta reuneşte într-un parteneriat public-privat alături actori din turismul prahovean Consiliul Judeţean, consilii locale, hoteluri, agenţi de turism, CCI Prahova, UPG.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianţa pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanţă, al grupului de lucru Organizaţii de Management al Destinaţiilor (OMD) şi de asemenea membru fondator şi vicepreşedinte Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Cele mai recente știri

To Top