Tehnologie

Bulgaria rămâne pe locul 38 în clasamentul Indicelui Global al Inovării 2024

Foto: iStock

Bulgaria şi-a păstrat poziţia 38 în clasamentul Indicelui Global al Inovării 2024, un clasament anual privind cele mai inovatoare economii ale lumii, publicat joi de ONU, transmite BTA.

Indicele Global al Inovării se împarte în doi sub-indici, intrări de inovaţii şi ieşiri de inovaţii, care au ambii o pondere egală în calcularea IGI. În 2024, Bulgaria s-a situat pe locul 50 a sub-indicele intrări de inovaţii şi pe locul 32 la sub-indicele ieşiri de inovaţii.

Primul loc, pentru al 14-lea an la rând, este ocupat de Elveţia, urmată de Suedia şi SUA.

Totuşi, în 2024, Coreea de Sud a înregistrat cele mai mari progrese, urcând de pe locul 10 pe locul şase într-un singur an. Asta plasează Coreea de Sud în faţa Finlandei, Ţărilor de Jos, Germaniei şi Danemarcei în clasamentul IGI. Aceste evoluţii au avut loc în contextul unei economii mondiale pesimiste şi a scăderii investiţiilor în cercetare şi dezvoltare.

Indicele Global al Inovării clasifică 133 de ţări din întreaga lume pe baza capacităţii lor de a inova şi este publicat anual de Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI).

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Cele mai recente știri

To Top