Actualitate

Daniel Baciu, CNPP: „Suntem unul dintre principalii clienți ai Poștei Române”

Casa Națională de Pensii este unul dintre principalii clienți ai Poște Române, spune Daniel Baciu, președintele CNPP. Invitat în cadrul conferințe naționale România Inteligentă „Viitorul plicului în era digitală – Relevanța și importanța comunicării tradiționale într-o lume tehnologizată”, Baciu a declarat că jumătate dintre pensionarii din România au ales să-și primească pensiile prin mandat poștal.

CNPP e, cred, unul dintre principalii clienți ai Poștei Române. Avem peste 2.5 milioane de beneficiari care au optat pentru această metodă de plată, respectiv mandat poștal. Dacă vorbim despre ultimul contract pe care l-am încheiat, cel de trimitere a deciziilor de recalculare, el e onorat în proporție de peste 90%.

Avem o colaborare foarte bună, suntem buni platnici. Chiar acum avem un memorandum care sperăm să ni se aprobe. La sfârșitul acestui an avem o serie de constrângeri bugetare și aceste taxe – noi plătim un comision la fiecare sumă virată. Cu cât pensiile cresc, cu atât sumele pe care noi le plătim către Poșta Română cresc. Avem peste 2.5 milioane de pensionari care au optat pentru această metodă. Noi trebuie însă să oferim și alte alternative, oamenii încep să folosească device-uri. Adresabilitatea noastră sunt persoanele vârstnice, dar, ca și exemplu – am instituit talonul de pensie electronic unde avem doar 200.000 de beneficiari din cei 5 milioane de pensionari. Noi sperăm ca pe viitor să crească numărul, bazându-ne pe faptul că cei care urmează să intre în pensie au o minimă competență digitală, dar… rămânem pe metoda clasică, noi oferim o alternativă, nu putem impune o metodă de transmitere și de plată. În momentul de față jumătate merg pe metoda pensie pe card, cealaltă jumătate mandat poștal.

La CNAS avem un program ambițios ce privește și tipărirea și împlicuirea și încercăm să evităm pe cât posibilă aceste forme de contact. E greu la început, însă acesta este viitorul și trebuie să facem acest lucru„, a declarat Daniel Baciu în cadrul conferinței.

Cele mai recente știri

To Top