Actualitate

Cresc sau nu taxele și impozitele în 2025? Ministrul Economiei: „O reașezare a fiscalității nu trebuie să însemne scumpiri”

Foto: gov.ro

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, că se va face o reformă fiscală, dar „nu trebuie să însemne scumpiri”.

„Nu este vorba despre nicio frică, nu este vorba despre nicio apocalipsă, nu este vorba despre nicio mărire de taxe”, a spus Radu Oprea.

Cu toate acestea, Radu Oprea a vorbit și despre o reformă fiscală ce va fi pusă în dezbatere publică, despre care ministrul spune că „nu trebuie să însemne scumpiri”.

„Este un jalon în PNRR, care vorbește despre reformă fiscală și care va fi un dialog public, corect în societate, cu mediul de afaceri, cu toate părțile care sunt implicate în această zonă. O reașezare a fiscalității nu trebuie să însemne scumpiri. Sigur că se speculează foarte mult pe zona fricii.

Suntem într-un an de campanie electorală. Pot înțelege aceste lucruri, că trebuie stârnită emoție de către unii pentru a putea să creștem în sondaje. Însă, dacă mă uit pe alte studii care vorbesc despre felul în care antreprenorii din România percep mediul de afaceri, vedem că acolo gradul de încredere sporește, ceea ce înseamnă că economia românească merge într-o direcție bună.

Și eu cred că lucrul acesta este important. Faptul că vom avea creștere economică, faptul că vom avea cum să susținem economia românească și economia românească să susțină la rândul ei toate investițiile de care avem nevoie în serviciile publice, cum ar fi cele din sănătate, cum ar fi cele din învățământ, din educație”, a spus ministrul Economiei.

Radu Oprea a vorbit apoi despre impozitarea progresivă, despre care s-a tot vehiculat că va fi pusă în aplicare.

„O impozitare progresivă, dacă ne uităm în țările care sunt în zona euro, spre exemplu, și unde, dacă ne uităm la impozitare, vedem că sunt valori destul de mari pe anumite zone, constatăm că există deduceri foarte importante și atunci statul, ca să poată să-și atingă obiectivele din politicile publice, vine cu o zonă de deduceri importante. (…) Ele trebuiesc văzute într-un pachet, dar, în același timp, împreună cu deducerile fiscale, astfel încât lucrurile să se întâmple și să obținem acele obiective din politicile publice și din programele de guvernare care sunt votate de cetățeni, pentru că suntem într-un an electoral”, a mai spus ministrul.

Cele mai recente știri

To Top