Actualitate

EXCLUSIV. Au fost stabilite noile tarife plafonate pentru polițele RCA

asigurare auto

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat cu puțin timp în urmă noua variantă a proiectului de hotărâre de guvern care prevede plafonarea tarifelor RCA pentru șase luni.

Principala modificare se referă la tarifele care vor fi luate în calcul pentru plafonare, astfel că nu vor mai fi cele de la 1 martie 2022, ci tarifele practicate de asigurători la 28 februarie 2023, care sunt mai mari în medie cu 5%, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de Income Magazine.

Schimbarea a survenit la solicitarea companiilor de asigurare care au spus că nu pot susține tarifele de anul trecut. Noua variantă păstrează plafonarea comisionelor percepute de brokeri la maximum 8% din prima brută încasată, iar în ceea ce privește tarifele practicate de service-uri pentru închirierea mașinilor, acestea vor fi plafonate la prețul mediu al tarifelor de rent a car practicate de către reprezentanțele auto. În plus, perioada de închiriere nu va putea depăși 30 de zile, iar valoarea facturii emise ulterior către asigurători de service-uri nu va mai putea depăși 25% din valoarea autoturismului nou.

Proiectul urmează acum să fie transmis Ministerului Finanțelor, după care va ajunge pe masa Executivului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top