Actualitate

Ministrul Mediului: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă

Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) nu poate lua vacanţă, iar activitatea HoReCa trebuie să aibă prioritate maximă, a declarat, luni, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

„Bineînţeles că este posibil (ca HoReCa să-şi achiziţioneze singuri aparatele automate de colectare a deşeurilor, n.r.), la fel cum există posibilitatea unor asocieri între puncte de colectare şi autorităţi publice locale, mai exact primăriile şi reprezentanţii punctelor de colectare. Mă bucur că m-aţi întrebat despre HoReCa, pentru că, aşa cum am comunicat şi reprezentanţilor companiei RetuRo, cu atât mai mult cu cât urmează sezonul cald, trebuie să aibă prioritate maximă. Nu vreau să aud că un restaurant sau un alt tip de de afacere de acest gen ar avea de suferit din cauza faptului că se ridică cu întârziere sticlele, PET-urile sau dozele de aluminiu. Am convenit, deja, să prioritizăm activitatea HoReCa, la fel cum suntem în discuţii pentru a instala puncte de colectare automată, acele RVM-uri pe care le ştim cu toţii, în zonele cu foarte mulţi turişti, fie că discutăm despre plaje, fie că discutăm despre staţiunile montane. Încercăm să fim pregătiţi şi să fim cu un pas înainte”, a afirmat Fechet.

În viziunea demnitarului, SGR poate fi pus pe aceeaşi linie cu orice sistem de utilitate publică.

„Trebuie să admit şi să asigurăm o accesibilitate mai bună a sistemului, să nu stea oamenii la cozi, să meargă în magazine sau să se chinuie să se debaraseze de toate acele recipiente. La fel cum îmi permit să mă folosesc de această ocazie să vă mai spun un lucru pe care l-am comunicat, deja, reprezentanţilor companiei RetuRo, şi anume că Sistemul Garanţie-Returnare e un sistem care nu poate lua vacanţă nici în minivacanţa de Paşte, nici în minivacanţa de 1 Mai, nici cu alte ocazii. Sistemul Garanţie-Returnare este un sistem de utilitate publică. La fel cum cei care ridică gunoiul sau cei care se ocupă de furnizarea apei potabile n-au nici noapte, nici Revelion, nici 1 Mai, acelaşi lucru mă aştept şi de la compania RetuRo şi de la companiile care asigură infrastructura de transport a milioanelor de ambalaje. Am depăşit cifra de 5 milioane de ambalaje pe zi, ceea ce ne pune într-o traiectorie pe care o aşteptam, dar care depăşeşte cu mult aşteptările unor pesimişti care s-au pronunţat în legătură cu Sistemul de Garanţie-Returnare”, a menţionat oficialul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top