Timp liber

Secretul hotelierilor bulgari de pe litoral pentru atragerea turiștilor români

Chiar dacă anul acesta au crescut prețurile pe litoralul bulgăresc, a crescut foarte mult și numărul de cereri din partea turiștilor români. Secretul hotelierilor din Bulgaria este simplu: gratuități și reduceri de preț pentru copii.

În general, în acest sezon estival au crescut prețurile la hotelurile de pe litoralul Bulgariei cu 10-15%, pentru pachetele turistice cumpărate în regim „early booking”, iar pentru „last minute” au fost creșteri și mai mari. Cu toate acestea, hotelurile au fost pline cu turiști români, din launa mai până în prezent. Principala atracție este reprezentată de ofertele pentru familiile care au copii, de la gratuitate pentru unul dintre copii și jumătate de preț pentru al doilea, până la felul în care hotelierii aranjează paturile suplimentare în camere – lucruri care nu se întâmplă pe litoralul românesc.

Agenția IRI Travel a prezentat astăzi, la Nisipurile de Aur, un raport privind situația acestui sezon estival despre care Lucian Bădîrcea, CEO al agenției românești, spune că este cel mai bun pentru turism din ultimii 30 de ani. Agenția a făcut și un top al stațiunilor de pe litoralul Bulgariei, pe primele trei locuri fiind Nisipurile de Aur, Sunny Beach și Albena, iar locul I în topul hotelurilor de pe litoralul țării vecine este ocupat de Prestige Deluxe, din Nisipurile de Aur, cel mai bun hotel din punct de vedere al raportului calitate-preț.

„Peste 70% din totalul turiștilor sunt familii cu copii pentru destinațiile de litoral. Hotelierii din Bulgaria au oferte mult mai avantajoase pentru această categorie foarte numeroasă de turiști care vin din România, în timp ce la hotelierii de pe litoralul românesc întâmpinăm dificultăți, atunci când sunt cerute paturi suplimentare. Avem o colaborare foarte bună cu hotelurile din Bulgaria care pun la dispoziția familiilor paturile suplimentare, incluse în pachet”, explică CEO-ul IRI Travel.

Hotelierii și-au suplimentat și serviciile incluse gratuit în pachetele turistice, pentru a fi cât mai atractive. „La hotelul nostru vin familii destul de numeroase, fie pentru vacanțe cu 7-10 nopți de cazare, fie vin să stea 3 zile, în weekend, dar de mai multe ori, din mai până în septemrbie. Avem și foarte multe activități și zone create special pentru copii, de la piscine până la săli speciale de jocuri. Avem jocuri virtuale în „escape room”, o cameră acoperită, dotată cu Play Station, care este plină mereu, indiferent cum este vremea. Avem o echipă nouă de animatori care țin copiii ocupați de dimineață până seara. Avem biciclete gratuite pentru copii și pentru adulți și multe alte facilități. Regimul all inclusive e căutat mai ales de familiile cu copii care merg în vacanțe cu peste 7 nopți de cazare. Anul acesta, pe 25 septemrbie se va închide Aqua Park-ul, dar până atunci avem grad maxim de ocupare și se pot desfășura toate activitățile, la fel ca în vârful de sezon. Ne ajută foarte mult și vremea, anul acesta”, a explicat, pentru Income Magazine, Angelica Chirica, PR-ul din România al hotelului Prestige Deluxe Aquapark Club.

Facilități pentru rezervarea timpurie

Și agențiile de turism din România contribuie foarte mult la creșterile spectaculoase ale vânzărilor, acordând reduceri mari de prețuri pentru rezervările în regim „early booking”. IRI Travel deja a lansat ofertele „early booking” pentru vara anului viitor, cu reduceri de 50%, iar mulți români deja au făcut rezervări, profitând de prețurile foarte scăzute. O altă facilitate este reprezzentată de faptul că agenția oferă posibilitatea achitării a numai 10% din valoarea totală a pachetului turistic la momentul rezervării vacanței, restul urmând să se achite cu 10 zile înainte de data cazării Cele mai avantajoase pachete turistice se pot cumpăra în lunile septembrie și octombrie, pentru vara anului viitor.

Și cei care vor să mai petreacă acum câteva zile pe litoralul bulgăresc beneficiază de prețuri mai mici cu până la 60% față de vârful de sezon, vremea fiind ca în luna august, iar apa mării destul de caldă. De exemplu, la un hotel unde un cuplu plătea 1.000 de euro pentru patru nopți de cazare, la 4 stele, all inclusive, în iulie-august, acum se poate sta cu numai 300 de euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top