Actualitate

Valeria Herdea anunță că pacienții vor putea achiziționa sistemele de monitorizare continuă a glicemiei direct din farmacii

cnas herdea

Președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria Herdea, a făcut un anunț important în cadrul conferinței naționale România Inteligentă, „Diabet fără complicații – soluții inovative, siguranță pentru pacienți”, cu privire la bolnavii de diabet din țara noastră.

Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, împreună cu cotidianul Jurnalul au organizat, în cadrul proiectului România Inteligentă, conferința naţională „Diabet fără complicații – soluții inovative, siguranță pentru pacienți”.

Dr. Valeria Herdea, preşedintele CNAS, a vorbit în cadrul acestei conferințe despre accesul pacienților diagnosticați cu diabet la serviciile medical, dar și despre o nouă măsură care îi va ajuta pe aceștia.

Este vorba despre faptul că în viitor pacienții vor putea achiziționa sistemele de monitorizare continuă a glicemiei, direct din farmacii.

„În ultimii ani, începând cu 2018 s-au produs modificări foarte importante în accesul pacienților la servicii medicale. La nivelul întregii țări avem 40 de unități medicale civile și unul privat, care deservesc pacienții. Acum, avem acces la aceste pompe cu sisteme de monitorizare continuă.

În 2022 au început discuții foarte intense cu Comisia de Specialitate. Încercăm pe cât posibil să simplificăm traseul pacientului și accesul la sisteme de monitorizare pe care dânșii să le poată procura inclusiv din farmacii cu circuit deschis”, a spus dr. Valeria Herdea.

Diabetul este o problema de sănătate publică ce afectează viața a peste 1,5 milioane de români.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top