Actualitate

Vrancart s-a împrumutat de 16 milioane de euro de la BRD ca să-și construiască un parc fotovoltaic

panouri fotovoltaice

BRD a acordat Vrancart Adjud un credit pentru implementarea proiectului de construire şi instalare a unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 20,5 MW, cu facilităţi în sumă de 16 milioane euro.

Conform unui comunicat al băncii, proiectul se înscrie în strategia de sustenabilitate a Grupului Vrancart, consolidând resursa solară în portofoliul de inputuri destinate producţiei cu amprentă de carbon redusă. Creditul acordat de BRD asigură finanţarea exclusivă a dezvoltării şi operaţionalizării parcului fotovoltaic, care va reduce emisiile de CO2 ale companiei cu 15.898 tone anual.

Proiectul presupune instalarea a 31.680 panouri solare şi va fi amplasat în zona adiacentă municipiului Adjud, pe un teren de 29 hectare. Energia produsă de parcul fotovoltaic va fi consumată de companie în procesul de producţie, surplusul urmând a fi livrat în reţeaua naţională de transport şi distribuţie a energiei electrice.

„Suntem alături de companiile româneşti în demersurile lor de dezvoltare şi tranziţie sustenabilă, iar proiectul realizat de Vrancart S.A. este un exemplu de adaptare la contextul economic actual, unul care face necesară o flexibilitate deosebită şi viziune pe termen lung”, a declarat Felix Daniliuc, directorul executiv al Departamentului IMM, BRD Groupe Societe Generale.

Vrancart SA este unul din principalii jucători pe piaţa produselor de carton ondulat şi a hârtiilor igienico-sanitare din România. Fondată în 1977, compania este listată din 2005 la Bursa de Valori Bucureşti, acţionarii majoritari fiind Lion Capital SA şi Pavăl Holding.

BRD Groupe Societe Generale operează o reţea de 432 de unităţi. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii septembrie 2023, la 77 miliarde lei. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top