Actualitate

Ciolacu: „Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică”

Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, vineri, că ”actul de guvernare este mai important decât păruiala politică” şi este nevoit să caute soluţii concrete la realitatea din ţară. ”Realitatea este că au fost făcute împrumuturi foarte mari în anii precedenţi, iar pandemia a demonstrat o sete incredibilă pentru risipă”, a transmis premierul, adăugând, însă că nu caută vinovaţi în trecut. ”Românii îi ştiu mai bine pe vinovaţi”, a mai afirmat premierul.

”Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică. Un partid responsabil se află la conducerea ţării pentru a arăta că este capabil să ia decizii pentru oameni, nu pentru a-şi expune în piaţa publică frustrările politice. Nu mă voi angaja în niciun fel de conflicte care nu au legătură cu priorităţile cetăţenilor. Mă voi lupta doar pentru măsurile care ţin de viaţa oamenilor obişnuiţi, de nivelul de trai şi de problemele lor de zi cu zi”, a scris, vineri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta afirmă că are datoria să vină cu soluţii concrete la realităţile din ţară.

”Iar realitatea este că au fost făcute împrumuturi foarte mari în anii precedenţi, iar pandemia a demonstrat o sete incredibilă pentru risipă. Datoria mea este să echilibrez situaţia. Lipsa de acţiune şi bla bla-ul politic înseamnă, în fapt, blocarea fondurilor europene atât de necesare pentru dezvoltare. Şi nu voi permite niciodată aşa ceva”, a mai afirmat premierul.

Marcel Ciolacu susţine că nu fuge de răspundere şi nici nu caută vinovaţi în trecut.

”Românii îi ştiu mai bine pe vinovaţi. Rolul meu este să vin cu soluţii, să asigur stabilitatea politică şi economică a României, să răspund la problemele cetăţenilor şi să îi protejez pe cei afectaţi de creşterea preţurilor. De asta mă voi ocupa. Scandalurile şi disputele care ţin de menajeria politică le las în seama altora”, a încheiat premierul.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi, că se observă ”o escaladare a discuţiilor despre diverse vinovăţii privind starea actuală a bugetului”.

”În opinia mea, a căuta vinovaţi pentru starea bugetului de astăzi şi legislaţia aferentă nu ne duce înainte”, adaugă el.

Ciucă le solicită reprezentanţilor PNL şi PSD să se concentreze ”spre rezolvarea, de urgenţă, a problemelor bugetare structurale”.

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a afirmat că, în ultimul timp, unii liberali au lansat atacuri la adresa premierului Marcel Ciolacu, iar acest lucru ar ascunde de fapt un plan al PNL de a îl debarca de la şefia partidului, prin luna septembrie, pe liderul formaţiunii liberale Nicolae Ciucă.

Totodată, mai mulţi reprezentanţi PSD au atacat guvernările liberale anterioare.

Deputatul social-democrat Marian Mina a scris pe Facebook că ”Nicolae Ciucă ştie foarte bine ce dezastru economic au lăsat în urmă ceilalţi doi premieri de dreapta, Ludovic Orban şi Florin Cîţu”.

Pe de altă parte, liberalul Robert Sighiartau a afirmat, după ce CCR a declarat parţial neconstituţionale modificările vizând pensiile speciale, că cei de la PNL aşteaptă public scuzele ”comediantului Ciolacu”.

Cele mai recente știri

To Top