Actualitate

CJ Ilfov virează spre energia fotovoltaică

Consiliul Județean Ilfov are în pregătire mai multe proiecte destinate instalării de panouri fotovoltaice cu scopul de a reduce factura la energie în instituțiile subordonate. Cel mai mare investiție pregătită vizează instalarea de panouri în zona comunei Cernica, suprafața care urmează să fie alocată fiind de 2-3 hectare, a declarat astăzi Andrei Mihai, city-managerul județului, în cadrul conferinței “Viață bună pentru locuitorii Județului Ilfov, mediu, calitatea spațiilor verzi, măsuri anti-poluare”.

Manifestarea a fost organizată sub egida proiectului editorial “România Inteligentă” de către postul de televiziune Antena 3 CNN, singurul canal de știri din România partener al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul.

Nu au fost oferite date financiare despre ceea ce înseamnă realizarea proiectului, el aflându-se deocamdată în faza de realizare a studiului de fezabilitate. Totuși, legat de finanțare, city-managerul județului a precizat că banii vor proveni din Fondului pentru Modernizarea.

De asemenea, pe clădirea CJ Ilfov se vor instala panouri fotovoltaice, acest fiind un alt proiect avut în vedere. Instalarea de panouri fotovoltaice se are în vedere și la nou spital care se construiește în oraşul Buftea cu ajutorul fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență și a-l cărui termen de finalizare este mijlocul anului 2026.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top