Business

Digitalizarea câștigă teren la BVB. Purcari Wineries a introdus sistemul de vot online eVOTE

Un număr tot mai mare de companii listate la Bursa de Valori București aleg să mute în mediul online votul în cadrul Adunărilor Generale ale Acționarilor. După ce OMV Petrom, cea mai mare companie listată la BVB, a introdus sistemul de vot online dezvoltat de aplicația românească eVOTE, în aprilie 2023, încă o companie importantă anunță digitalizarea votului. Purcari Wineries PLC, unul dintre cele mai mari grupuri producătoare de vin și brandy din Europa Centrală și de Est, implementează sistemul de vot online prin eVOTE pentru AGA din 26.05.2023. Acționarii au fost invitați să se înregistreze și să voteze prin această platformă. 

Una dintre cele mai noi companii din domeniul Fintech românesc, eVOTE este dezvoltatorul primului sistem de participare online și fizic la adunările generale ale acționarilor din România. Compania anunță implementarea sistemului eVOTE pentru înregistrarea electronică a voturilor sosite înainte, precum și în timpul Adunării Generale a Acționarilor Purcari Wineries programată pentru data de 26.05.2023. 

Acționarii care dețineau acțiuni Purcari Wineries la data de referință 12.05.2023 sunt invitați de companie să acceseze wine.evote.ro pentru a se înregistra și vota în cadrul AGA. Votul online prin soluția eVOTE va fi disponibil și în direct în timpul AGA. 

„În 2022, odată cu demararea colaborării dintre eVOTE şi Bursa de Valori București prin Depozitarul Central, care facilitează participarea şi votarea la adunările generale ale acţionarilor, piaţa de capital din România a efectuat un pas semnificativ în digitalizarea soluţiilor oferite acţionarilor companiilor listate. Soluţia pe care o dezvoltăm conduce la creşterea transparenţei şi a bunei guvernanţe corporative a companiilor publice, oferind ocazia acţionarilor de a se implica în procesul decizional al acestora. Ne bucurăm să demarăm și colaborarea cu Purcari Wineries, o companie preocupată să le ofere investitorilor, indiferent de tipul și de talia acestora, soluții digitale menite să simplifice procesele de participare și vot în momente importante din viața companiei”, spune Mihai Chișu, cofondator şi CEO al eVOTE.

Digitalizarea Adunărilor Generale ale Purcari Wineries va oferi acţionarilor săi oportunitatea de a interacționa direct cu Consiliul de Administrație și Board-ul Purcari, de a pune întrebări și de a obține răspunsuri în timp real, precum și de a se angaja activ în stabilirea direcțiilor strategice pentru companie. Acționarii pot parcurge o singură dată procesul de identificare pus la dispoziție de către Depozitarul Central: onlineservices.roclear.ro și vor putea folosi această identificare unică în viitor la toate companiile listate care utilizează serviciile eVOTE. 

Purcari Wineries Group este unul dintre principalii producători de vin și brandy regiunea Europei Centrale si de Est (CEE). Grupul administrează aproximativ 1.450 hectare de podgorii și operează cinci platforme de producție în România, Moldova și Bulgaria, patru dintre ele fiind destinate producției de vin prin utilizarea de struguri din podgoriile proprii și de la furnizori terți, iar una este destinată producției de brandy. Grupul este listat la Bursa de Valori București din anul 2018 cu simbolul WINE.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top