Actualitate

Divizia de imobiliare a companiei care deține PRO TV a desființat heliportul de pe o clădire de birouri ca să monteze panouri fotovoltaice

Cele două clădiri de birouri ale PPF Real Estate din centrul Bucureștiului – Crystal Tower și Metropolis – funcționează acum parțial pe bază de energie solară, după ce pe acoperișurile acestora au fost instalate panouri fotovoltaice.

„Căutăm mereu modalități de a îmbunătăți și mai mult eficiența energetică a clădirilor noastre”, a declarat Mirela Ciovică, Head of Leasing la PPF Real Estate România. „Transformarea acoperișurilor prin amplasarea de panouri fotovoltaice reduce amprenta noastră de carbon și, de asemenea, reduce costurile de energie pentru chiriași”.

În cazul Crystal Tower, panourile fotovoltaice au fost instalate pe heliportul clădirii, care era nefolosit.

„Avem încredere că traficul din București, deși congestionat, nu va ajunge la punctul în care chiriașii noștri vor trebui să folosească elicoptere pentru a ajunge la birou… și în orice caz, clădirile noastre sunt aproape de opțiuni fiabile de transport, precum metroul și tramvaiul”, a adăugat Ciovică.

Situată în apropiere de Piața Victoriei, în inima cartierului central de afaceri din București, Crystal Tower este o clădire de birouri de clasa A, cu 15.000 mp, pe 15 etaje.

Metropolis, cealaltă clădire de birouri a PPF Real Estate din centrul Bucureștiului, funcționează deja parțial cu panouri solare din noiembrie 2022, cu peste 22.000 kWh generați în primele 10 luni.

Metropolis este o clădire de birouri verde, de clasă A, care își onorează patrimoniul prin încorporarea unei fațade de monument istoric, ce a aparținut anterior unei tipografii. În București, Metropolis este cu adevărat o combinație unică de stiluri arhitecturale moderne și clasice. Acesta cuprinde peste 16.600 mp de spații de birouri și alți 2.000 mp de spații comerciale.

PPF Real Estate Holding, care face parte din Grupul PPF, dezvoltă și gestionează proiecte în Olanda, Republica Cehă, SUA, Polonia, România, Germania și Marea Britanie.

PPF Group își desfășoară activitatea în 25 de țări, investind în mai multe sectoare, inclusiv în servicii financiare, telecomunicații, mass-media, bio-tehnologie, imobiliare și inginerie. Grupul PPF se întinde din Europa până în America de Nord și în Asia. Grupul deține active în valoare de 40 miliarde de euro și are 61.000 de angajați la nivel global (la 31 decembrie 2022). Grupul PPF este, de asemenea, activ în industria media din România, operând canalul comercial de televiziune PRO TV.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top