Actualitate

Ministerul Muncii anunţă că nu a elaborat şi nu a primit spre analiză vreun act normativ care ar amâna creşterea contribuţiei la Pilonul II

bani
Foto: iStock

Ministerul Muncii a transmis, vineri, că nu a elaborat şi nici nu a primit spre analiză un eventual act normativ care ar prevede amânarea creşterii contribuţiei la Pilonul II de pensii de la 3,75% la 4,75%.

Ministerul Munciin a transmis, vineri, precizări despre un eventual act normativ care ar prevede amânarea creşterii contribuţiei din Pilonul II (de la 3,75% la 4,75%) până în 2026.

”Vă facem cunoscut că Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale nu a elaborat şi iniţiat un astfel de demers şi nici nu a primit spre analiză vreun astfel de proiect”, au transmis, vineri, oficialii Ministerului Muncii.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat, joi, că problema sustenabilităţii deficitului rămâne deschisă şi implică identificarea unor soluţii care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară, dar preciza că nu va fi amânată creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, în şedinţa de Guvern, după ce a revenit din vizita oficială în SUA, că a observat faptul că, în absenţa sa, ministrul Finanţelor nu s-a plictisit şi a trebuit să dezmintă, iar presupuse măsuri fiscale care nu există pentru 2024.

Ceea ce există însă în realitate sunt datele privind creşterea PIB pe primele 9 luni din acest an, a precizat premierul, arătând că avem un avans de 2,2% cu care suntem pe locul al treilea în Europa.

 

Cele mai recente știri

To Top