Actualitate

China se opune majorării tarifelor comerciale din SUA şi promite măsuri pentru apărarea intereselor firmelor sale

Foto: iStock

Beijingul se opune ferm majorării tarifelor americane aplicate importurilor din China, a declarat sâmbătă Ministerul Comerţului din China, într-o comunicat, îndemnând SUA să-şi corecteze imediat ”greşelile” şi să ridice toate tarifele impuse mărfurilor chinezeşti.

”China va lua măsurile necesare pentru a apăra cu hotărâre interesele companiilor chineze”, se arată în comunicat.

Administraţia Biden a anunţat vineri noi paşi pentru a reduce ceea ce numeşte ”utilizarea excesivă şi abuzivă” a unei legi comerciale vechi care permite coletelor cu valoare mică să intre în Statele Unite fără a suporta taxe de import şi taxe de procesare.

Măsurile includ o nouă propunere, care ar interzice ca livrările în străinătate de produse care sunt supuse tarifelor SUA-China să fie eligibile pentru scutirea vamală specială.

Cunoscută sub numele de lacuna de minimis, prevederea comercială permite pachetelor cu o valoare mai mică de 800 USD să intre în Statele Unite cu un control relativ redus.

În ultimul deceniu, numărul livrărilor de minimis a explodat, de la aproximativ 140 de milioane la peste un miliard, potrivit unei estimări de la Casa Albă.

Cele mai recente știri

To Top