Tehnologie

Amazon şi-a spionat rivalii

Foto: iStock

Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american.

Vreme de aproape 10 ani, o întreprindere numită Big River Services International, cu sediul în Seattle, s-a ocupat cu vânzarea de produse prin intermediul a diferite magazine, printre care eBay, Shopify şi Walmart.

Aceasta vindea produse sub mai multe branduri, precum Rapid Cascade şi Svea Bliss, descriindu-se drept un grup de antreprenori, gânditori, marketeri, cu o pasiune pentru clienţi.

Însă, în spatele acestei întreprinderi se ascundea o divizie secretă Amazon, care colecta informaţii de la rivalii companiei, arată o investigaţie publicată de Wall Street Journal.

Prin vânzările făcute pe platformele rivale, care se ridicau la aproximativ un milion de dolari pe an, aceasta urmărea politicile de preţuri, logistică şi altele ale rivalilor Amazon.

Membrii Big River participau la conferinţele organizate de rivalii Amazon, ascunzând faptul că, în realitate, lucrau pentru gigantul american.

Aceştia foloseau date de contact menite să le ascundă adevarata ocupaţie şi erau special instruiţi pentru a nu fi descoperiţi.

Amazon este cea mai mare companie de comerţ electronic din Statele Unite, fiind responsabilă de aproape 40% din toate bunurile online vândute aici.

Cele mai recente știri

To Top