Timp liber

Cele mai simple moduri de a adăuga vizual câțiva centimetri în înălțime

Foto: Shutterstock

Majoritatea oamenilor care au o statură potrivită își doresc, la un moment dat în viață, să pară mai înalți. Dacă a trecut vremea când puteai să faci ceva în această privință cu ajutorul unui sport sau a unor exerciții fizice, noi avem o veste bună: o poți face folosind câteva trucuri din modă, iar noi ți le vom explica pe îndelete. 

Așadar, iată câteva trucuri stilistice care pot aduce efectul vizual dorit, pe care oricine le poate pune în practică fără prea mare efort:

Trucuri pentru doamnele care își doresc să pară mai înalte 

  • Indiferent că ai fost înzestrată genetic cu o pereche de picioare lungi sau nu, cu siguranță nu te-ar deranja să creezi iluzia a câțiva centimetri în plus. Cel mai bun mod de a face asta este prin a purta pantaloni sau fuste mulate, cu talie înaltă și o culoare închisă. 
  • Deși pantofii sport sunt preferații tuturor, atunci când vrei ca picioarele tale să pară ceva  mai înalte, îți recomandăm să apelezi la o pereche de pantofi stiletto sau la botinele cu siret sau fermoar, cu botul ușor alungit. 
  • Pentru a crea aceeași iluzie și în partea superioară, prinde-ți părul într-o coadă cât mai sus și tapează ușor părul din față. Dacă preferi să-ți porți părul desprins, atunci ai grijă să-i oferi un plus de volum în partea de sus. 
  • Ținutele monocromatice sunt de un real ajutor atunci când vrei să pară că ai câțiva centimetri în plus în înălțime. 

Trucuri pentru bărbații care și-ar dori să pară mai înalți cu câțiva centimetri

Există câteva moduri simple în care un bărbat se poate îmbrăca pentru a arăta mai înalt. Din fericire, acestea sunt la îndemâna oricui și nu necesită vreun efort financiar, ci doar necesită un plus de atenție în momentul în care cumperi și asortezi ținutele. 

  • Atât în ținutele casual purtate zilnic sau în timpul liber, cât și în cele elegante, pentru a crea impresia unor centimetri în plus la înălțime, folosește doar articole care se potrivesc perfect mărimii tale, croite cât mai aproape de linia corpului. Hainele largi, deși confortabile, purtate în partea superioară sau inferioară a corpului, te fac să pari chiar mai mic de înălțime. Le poți folosi când stai acasă sau atunci când faci sport, dar nu sunt recomandate în ținuta zilnică. 
  • Cureaua este accesoriul cel mai des folosit de bărbați, indiferent de vârsta lor. Zona în care aceasta este amplasată este elementul cheie care te poate ajuta să pari ceva mai înalt sau, din contră. Cureaua taie vizual corpul în două și, cu cât aceasta este plasată mai sus sau mai jos, are puterea de a mări sau micșora imaginea acestuia. Pentru asta îți recomandăm să faci un exercițiu în oglindă pentru a depista, în detaliu, care este locul perfect unde aceasta îți poate aduce câțiva centimetri în înălțime. Cu ajutorul ei îți vei regla și înălțimea corectă a pantalonului, pentru ca acesta să nu fie niciodată mai jos decât pantoful. 

Un lucru important pe care trebuie să îl înțelegem cu toții este faptul că trebuie să ne acceptăm corpul așa cum este. Însă, pentru un plus de încredere în noi înșine, putem apela la aceste trucuri simple, iar ziua noastră poate deveni brusc, mult mai bună. 

Cele mai recente știri

To Top