Actualitate

Ciucă, discuţii cu miniştrii liberali înaintea şedinţei BPN: Bugetul trebuie puternic axat pe componenta de investiţii

Foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Miniştrii liberali au prezentat, joi, un raport al activităţii guvernamentale într-o şedinţă a conducerii PNL, înaintea reuniunii Biroului Politic Naţional care va avea loc la Sinaia vineri, concluzia unanimă fiind aceea că bugetul pentru anul viitor trebuie să fie „puternic axat pe componenta de investiţii”, potrivit preşedintelui partidului, Nicolae Ciucă.

„Am început astăzi lucrările forurilor de conducere ale PNL, la Sinaia, cu un raport al activităţii guvernamentale. Miniştrii liberali au prezentat principalele proiecte pe care le au în desfăşurare în această perioadă pentru a avansa, în toate domeniile pe care le coordonăm, reformele asumate de la nivelul Executivului. Am avut, de asemenea, discuţii despre proiectele pe care Partidul Naţional Liberal şi le propune şi pe care le vrem cuprinse în bugetul pe anul următor. Mă bucur că, indiferent de portofoliul gestionat, concluzia unanimă a fost că bugetul pentru 2024 trebuie puternic axat pe componenta de investiţii. Aşa cum am arătat şi până acum la guvernare, viziunea liberală este cea corectă şi singura care poate duce la dezvoltarea şi modernizarea României pe termen lung”, a scris Ciucă pe Facebook.


Potrivit unor surse, liberalii au vorbit şi despre reducerea numărului de secretari de stat, ca parte a planului de reducere a cheltuielilor.

„Liberalii au stabilit că vor insista la toate nivelurile ca Guvernul actual să îşi respecte promisiunile de majorare a salariilor profesorilor”, au arătat sursele citate.

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, vineri, la Sinaia. Conform unor surse din PNL, la şedinţă urmează să se discute despre bugetul de anul viitor şi despre strategia pentru alegerile din 2024.

Cele mai recente știri

To Top