Timp liber

Portugalia a obţinut venituri record din turism în 2023

Foto: iStock

Portugalia a obţinut venituri record din turism în 2023, a anunţat Nuno Fazenda, secretar de stat pentru turism, comerţ şi servicii, care se aşteaptă ca acest sector să crească în continuare, transmite Bloomberg.

Anul trecut, veniturile ţării din turism au depăşit 25 miliarde de euro, faţă de 21,1 miliarde de euro în 2022. De asemenea, numărul nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică a urcat anul trecut cu 10,5%.

„A fost cel mai bun an din istorie pentru turismul portughez. În 2024, vom înregistra un avans chiar mai important decât în 2023 pe acest segment”, a declarat Fazenda.

Acesta a adăugat că turiştii din Franţa, Spania şi Germania – principalele pieţe ale Portugaliei – au ajutat la majorarea numărului de vizitatori în ţara din sudul Europei, în timp ce britanicii au reprezentat cel mai mare grup de vizitatori. De asemenea, a crescut numărul turiştilor din SUA şi Brazilia.

Declaraţiile lui Fazenda au fost făcute cu ocazia lansării campaniei: „Nu este turism. Este turismul viitorului”, menită să promoveze turismul sustenabil tot timpul anului, în beneficiul comunităţilor locale.

Turismul este un sector important pentru Portugalia, fiind responsabil pentru aproximativ 15% din Produsul Intern Brut şi 9% din forţa de muncă. Dar autorităţile sunt nemulţumite că închirierile pe termen scurt în scopuri turistice au alimentat deficitul de locuinţe. În Lisabona, preţurile proprietăţilor rezidenţiale sunt acum mai ridicate decât în Milano, Madrid şi Berlin, conform datelor Bloomberg.

Cele mai recente știri

To Top