Tehnologie

Apple a renunțat la un proiect în care a investit peste 10 miliarde de dolari

Foto: iStock

Apple a investit peste 10 miliarde de dolari în proiectul de maşini autonome la care tocmai a renunţat, conform unor informaţii publicate de The New York Times.

Recent, s-a aflat că Apple a renunţat la proiectul Titan. Lansat în 2014, acesta îşi propunea, la început, să dezvolte o maşină electrică complet autonomă.

De-a lungul dezvoltării, compania a întâmpinat numeroase dificultăţi şi a trebuit să-şi limiteze pretenţiile. În urma cu câţiva ani, obiectivul a fost retrogradat de la dezvoltarea unei maşini autonome, la crearea unor tehnologii pentru maşinile autonome.

Asta pentru ca, în final, după aproximativ 10 ani şi peste 10 miliarde de dolari cheltuiţi, Apple să decidă că este mai bine să renunţe la acest proiect.

Cel puţin o parte dintre inginerii care au lucrat la proiectul Titan sunt acum mutaţi la cele care privesc inteligenţa artificială, semn că aceasta reprezintă unul din domeniile pe care Apple pune cel mai mare accent.

Apple este aşteptată să lanseze mai multe funcţii de AI generativ în produsele şi serviciile sale. Mai multe aplicaţii de iPhone, iPad şi, probabil, Mac ale companiei vor oferi din toamnă astfel de facilităţi.

Cele mai recente știri

To Top