Tehnologie

Cifra de afaceri a Zitec a crescut cu 20% în primele șase luni din 2023

Compania de tehnologie Zitec a înregistrat o cifră de afaceri consolidată (pentru Zitec și Regista) de 14,7 milioane euro în prima jumătate a anului 2023, în creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Zonele de business care au afișat evoluții remarcabile în primele șase luni ale lui 2023 sunt:

Serviciile DevOps, unde creșterea este susținută de nevoia companiilor de a-și moderniza infrastructura IT pentru a deveni mai competitive și mai eficiente

eCommerce, unde avântul este alimentat de potențialul acestui segment de piață, aflat într-o expansiune constantă în ultimii ani, datorită creșterii apetitului consumatorilor pentru tranzacțiile digitale

Securitate cibernetică și protecția datelor, unde creșterea este impulsionată de cererea tot mai mare a companiilor pentru soluții de securitate avansate, care să preîntâmpine amenințările cibernetice

Serviciile de Cloud, care au crescut de asemenea în mod susținut, în condițiile în care din ce în ce mai multe companii migrează către o infrastructură cloud, mai sigură, mai agilă și mai eficientă decât soluțiile on premise.

“În 2023, cele mai multe companii au devenit foarte precaute cu noile investiții, ceea ce a dus la o temporizare a implementării de proiecte. În acest context, ne-am concentrat pe creșterea calității serviciilor noastre pentru a acoperi întreaga plajă de nevoi apărute din partea clienților. Chiar și în climatul curent, dominat de prudență, am obținut o creștere de 20% a veniturilor noastre. În viitorul apropiat, ne așteptăm la o accelerare a investițiilor în proiecte de tehnologie. Este singura cale prin care companiile pot deveni mai performante”, a spus Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec.

Pe lângă creșterea veniturilor din serviciile de consultanță, dezvoltare software și conexe, au înregistrat creșteri foarte bune și cele două produse software dezvoltate de Zitec: Mirro.io și Regista.ro.
Mirro.io, platforma de management al performanței dezvoltată de Zitec, a înregistrat în primul semestru din 2023 o creștere a numărului de utilizatori de aproape trei ori față de perioada similară a lui 2022.

În 2023, în portofoliul Mirro s-au adăugat nume cunoscute pe plan local precum eMAG, Kinderpedia, sau Imobiliare.ro. Mirro acoperă activ și zona agențiilor de marketing. În primul semestru al acestui an, Kooperativa 2.0 s-a alăturat unui portofoliu care include nume cunoscute pe plan local, precum DWF sau GRF+.

“Felul în care lucrăm s-a schimbat profund în ultimii ani. Pentru a ține pasul cu așteptările oamenilor și cu noile standarde din piață, companiile vor continua să se bazeze pe instrumente inovative de management al performanței, precum Mirro.io. Astfel vor putea lua decizii bazate pe date, pentru a menține motivația echipelor și pentru a-și păstra avantajul competitiv în strategiile lor de retenție și de recrutare. Pentru restul anului, planurile noastre de expansiune includ și companii din Horeca/Retail/FMCG, unde abordarea Mirro bazată pe creșterea comunităților ne poziționează ca principala alegere a unor lideri de piață în aceste segmente”, a explicat Simona Lăpușan, CEO și fondator Mirro și co-fondator Zitec.

La jumătatea anului 2023, numărul instituțiilor publice locale, naționale și guvernamentale digitalizate cu ajutorul Regista, platformă creată de Zitec, se apropia de 1.200, generând o dublare a veniturilor Regista comparativ cu prima jumătate a anului 2022.

“Regista este în plină creștere. A început ca un proiect și a devenit o companie de sine stătătoare, parte a grupului de firme Zitec. Traiectoria ei este susținută de nevoia mare de inovație din acest segment și de așteptările cetățenilor, care evoluează rapid. Ei cer digitalizarea într-o și mai mare măsură a administrației publice. În consecință, drumul până la ghișeu sau la primărie dispare încet încet, tendință evidențiată de înmulțirea documentelor procesate digital de când am lansat proiectul. În plus, vedem primării și instituții publice care nu se mai mulțumesc doar să digitalizeze, ci doresc să automatizeze proceduri întregi de interacțiune cu cetățenii.” a spus Edward Crețescu, director general Regista.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top