Actualitate

Ciolacu: Plafonarea adaosurilor pentru unele alimente de bază va fi prelungită până la sfârşitul anului

Foto: iStock

Premierul Marcel Ciolacu anunţă prelungirea aplicării Ordonanţei prin care sunt plafonate adaosurile pentru unele alimente de bază sau produse agricole. Conform acestuia, actul normativ va fi în vigoare până la finalul acestui an.

„Am vorbit şi de prelungirea Ordonanţei cu plafonarea preţurilor la produsele agricole şi alimentare. Am văzut cu ce propunere a venit statul francez, cu un acord pe 5000 de produse, noi am avut o Ordonanţă care a vizat doar 14 produse, o vom prelungi această ordonanţă până la sfârşitul anului şi pe urmă şi Ministerul Agriculturii cred că trebuie să intrăm într-o practică europeană, să avem un acord cu producătorii şi cu retailerii”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Acesta a precizat că, în paralel cu această măsură, trebuie continuat programul prin care se urmăreşte creşterea capacităţii de procesare a produselor alimentare în România, şi care ar urma să ducă la reducerea deficitului comercial, în special în zona produselor alimentare.

Cotele de adaos comercial pentru 14 grupe de produse alimentare au fost limitate, de la 1 august, pentru o perioadă de 3 luni, printr-o OUG aprobată de Guvern în 30 iunie.

Cele mai recente știri

To Top