Energie

DEER a făcut investiţii de 70,3 milioane lei în primul trimestru. Valoarea lucrărilor finalizate a crescut cu aproape 8%

Foto: iStock

Distribuţie Energie Electrică Romania (DEER), companie membră a Grupului Electrica, a făcut investiţii de 70,3 milioane lei în primul trimestru, reprezentând 102,1% din valoarea estimată, conform rezultatelor financiare comunicate de Grupul Electrica.

„Investiţiile continuă să fie o prioritate la nivelul întregului Grup, cu un puternic accent pe aria de distribuţie, reflectate prin creşterea cu 7,7% a valorii lucrărilor finalizate. Aceste investiţii sunt esenţiale atât pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii pe care o gestionăm şi pentru asigurarea unor servicii de înaltă calitate pentru clienţii noştri, cât şi pentru susţinerea tranziţiei către surse de energie din ce în ce mai sustenabile”, a afirmat Alexandru Chiriţă, CEO Electrica.

În opinia Mihaelei Suciu, director general DEER, creşterea securităţii şi accelerarea procesului de digitalizare a reţelelor de distribuţie reprezintă unul dintre pilonii principali ai strategiei grupului Electrica, o prioritate pentru DEER.

„Suntem focusaţi pe investiţii, am accelerat ritmul de realizare a acestora pentru a îndeplini şi chiar depăşi planul asumat. Lucrăm la dezvoltarea reţelelor inteligente şi la creşterea flexibilităţii acestora pentru a răspunde nevoilor prosumatorilor şi pentru a integra vehiculele electrice. Totodată, suntem preocupaţi de optimizarea mecanismelor de finanţare a investiţiilor, prin utilizarea atât a surselor proprii, cât şi a fondurilor europene. Ne-am asumat şi continuăm să facem investiţii pentru cele 18 judeţe pe care le deservim, de 100 milioane de euro anual”, a afirmat Mihaela Suciu.

Ea a menţionat că, până în prezent, au fost accesate fonduri pentru investiţii de 333 milioane de euro, din care fonduri nerambursabile de 280 milioane de euro.

„Performanţa segmentului de distribuţie este apreciată de către administratorii Electrica, în raportul trimestrial, DEER contribuind în mod semnificativ la o creştere a profitului net a grupului în T1 2024, în contextul scăderii costurilor cu energia electrică pentru acoperirea CPT, ca urmare a implementării mecanismului de achiziţie centralizată MACEE”, se mai precizează în comunicat.

Distribuţie Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator naţional de distribuţie a energiei electrice, care acoperă 18 judeţe, reprezentând 40,7% din teritoriul României (97.196 kmp). Cu o tradiţie de peste 120 de ani, DEER oferă servicii pentru aproape 4 milioane de utilizatori, prin intermediul unei reţele de distribuţie a energiei electrice de peste 200.000 km.

Cele mai recente știri

To Top