Actualitate

Firmele chineze vor o anchetă cu privire la importurile de lactate din UE

lapte
Foto: iStock

Companiile chineze intenţionează să ceară autorităţilor de la Beijing să demareze o investigaţie asupra importurilor de anumite produse lactate din Uniunea Europeană, a informat sămbătă publicaţia oficială Global Times, citând surse din interiorul industriei, transmite Reuters.

Potrivit datelor publicate de Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG AGRI) din cadrul Comisiei Europene, în anul 2023 blocul comunitar a exportat spre China produse lactate în valoare de 1,7 miliarde de euro, în scădere faţă de exporturile în valoare de două miliarde de euro din 2022.

Articolul publicat sâmbătă pe reţeaua de socializare X, în care nu sunt oferite alte detalii, vine într-un moment în care tensiunile comerciale între UE şi China se intensifică iar Comisia Europeană a demarat mai multe investigaţii asupra importurilor din China pentru a-i proteja pe producătorii europeni.

În luna ianaurie, China a demarat o investigaţie asupra importurilor de coniac din UE. În replică, Uniunea Europeană a demarat, în luna mai, o investigaţie asupra produselor laminate din oţel provenite din China. De asemenea, Comisia Europeană investighează vehiculele electrice produse în China, anchetă care este aşteptată să se finalizeze cu taxe vamale suplimentare.

În luna mai, aceiaşi publicaţie Global Times informa că firmele chineze vor ca autorităţile să demareze o investigaţie şi asupra importurilor de carne de porc din UE.

Cele mai recente știri

To Top