Bănci

Gigantul bancar elveţian UBS va căuta oportunităţi de fuziuni şi achiziţii în Statele Unite, în următorii ani

Foto: iStock

Gigantul bancar elveţian UBS va căuta oportunităţi de fuziuni şi achiziţii în Statele Unite în anii următori, a declarat duminică preşedintele acestuia, Colm Kelleher, pentru ziarul NZZ, transmite Reuters.

UBS, care a preluat fostul grup bancar rival Credit Suisse în iunie anul trecut, doreşte să-şi extindă afacerea de administrare a averii din SUA prin potenţiale fuziuni şi achiziţii, în trei sau patru ani, a spus Colm Kelleher.

”Doar în managementul averii şi nu încă”, a adăugat el.

De la salvarea Credit Suisse, UBS s-a confruntat cu critici pentru un bilanţ de peste 1.600 miliarde de dolari, care este aproape de două ori mai mare decât economia elveţiană şi a determinat ţara să revizuiască reglementarea băncilor importante din punct de vedere sistemic.

Cu toate acestea, Kelleher a respins cererile ca UBS să fie supus unor cerinţe de capital mai mari.

”Dacă ai prea mult capital, penalizezi acţionarii, dar şi clienţii, pentru că serviciile bancare devin mai scumpe”, a spus el pentru NZZ.

Prima fuziune a două grupuri bancare globale importante din punct de vedere sistemic a dus, de asemenea, la întoarcerea fostului şef Sergio Ermotti, pentru o a doua perioadă la conducere.

Kelleher a spus că Ermotti este persoana potrivită pentru ”sarcina herculeană” de a integra Credit Suisse, adăugând că şi-ar dori ca succesorul lui Ermotti să fie cineva din cadrul UBS.

Cele mai recente știri

To Top