Finanțe personale

O nouă ediţie Tezaur, de luni, cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85%/pe an la titlurile de stat

Foto: iStock

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de unu şi trei ani, cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, informează Ministerul Finanţelor printr-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

În perioada 13 mai 2024 – 7 iunie 2024 titlurile de stat pot fi cumpărate de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului, respectiv între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 în mediul urban şi 13 mai 2024 – 5 iunie 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română SA.

„Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gândite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobândă competitivă şi neimpozabilă, garantată de stat şi sunt foarte uşor de achiziţionat, în oficiile poştale sau în sediile Trezoreriei din toată ţara. Oferă siguranţă şi venituri regulate celor care vor să facă economiile să producă suplimentar, în timp ce furnizează Guvernului resursele necesare pentru a-şi îndeplini obiectivele financiare. Tocmai de aceea Tezaur rămâne un pilon al stabilităţii economice, fiind una dintre cele mai importante opţiuni de pe piaţă”, a transmis ministrul Marcel Boloş, citat în comunicat.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Cele mai recente știri

To Top