Bănci

Oficialii italieni discută luni punerea sub sechestru a activelor subsidiarei UniCredit din Rusia

Foto: iStock

Ministrul italian de Externe şi alţi oficiali se vor întâlni luni pentru a discuta recenta decizie a Rusiei de a sechestra active sau de a impune măsuri restrictive companiilor italiene, inclusiv UniCredit, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Un tribunal din Rusia a ordonat vineri punerea sub sechestru a activelor, conturilor, proprietăţilor imobiliare şi acţiunilor UniCredit din companiile subsidiare, ca parte a acţiunii în instanţă care implică banca italiană, conform actelor judiciare. Decizia Curţii de arbitraj din Sankt Petersburg acoperă titluri de valoare, proprietăţilor imobiliare şi conturi aparţinând UniCredit, precum şi 100% din acţiunile UniCredit Leasing şi UniCredit Garant, evaluate la 462,7 milioane de euro.

UniCredit a fost unul dintre garanţii din contractul pentru construirea cu grupul german Linde a unei instalaţii de procesare a gazelor, contract care a fost reziliat în urma sancţiunilor occidentale.

Luna trecută, subsidiara rusă a companiei italiene Ariston a fost plasată temporar sub conducerea unei entităţi a grupului rus Gazprom, conform unui decret semnat de preşedintele Vladimir Putin.

Sursele au declarat că la reuniunea de luni, convocată de ministrul de Externe Antonio Tajani, va fi analizată acţiunea în justiţie contra Unicredit şi situaţia dificilă cu care se confruntă alte companii italiene cu operaţiuni în Rusia.

Tot vineri, un tribunal din Rusia a ordonat punerea sub sechestru a activelor, conturilor, proprietăţilor imobiliare şi acţiunilor Deutsche Bank şi Commerzbank, băncile germane fiind de asemenea printre garanţii din contractul pentru construirea cu grupul german Linde a unei instalaţii de procesare a gazelor.

Cele mai recente știri

To Top