Actualitate

Profitul operaţional trimestrial al Skoda a crescut cu 60,8%, în urma majorării livrărilor pe plan global

skoda
Foto: iStock

Producătorul auto ceh Skoda, o divizie a grupului german Volkswagen, a anunţat luni creşterea profitului operaţional cu 60,8% în primul trimestru din 2023, în urma majorării livrărilor pe plan global, transmite Reuters.

Skoda, liderul pieţei auto şi coloana vertebrală a sectorului industrial din Cehia, a înregistrat în primele trei luni din acest an un profit operaţional de 542 milioane de euro, comparativ cu perioada similară din 2022, în timp ce veniturile au crescut cu o treime, la 6,8 miliarde de euro.

Livrările pe plan global au urcat cu 12,6% în primul trimestru din 2023, în urma cererii susţinute şi a vânzărilor mai ridicate în sudul şi vestul Europei. Livrările modelului exclusiv electric Enyaq Skoda au urcat cu 40,7% în primul trimestru din 2023.

Skoda caută să se redreseze în acest an, după ce livrările în ultimii trei ani au fost afectate de deficitul de componente şi de blocajele de pe lanţurile globale de aprovizionare.

„După recentele influenţe externe care au afectat negativ rezultatele financiare ale companiei, Skoda Auto a reuşit să schimbe tendinţa şi să revină pe creştere”, se arată în comunicatul grupului ceh.

Cu privire la perspectivele pentru acest an, Martin Jahn, responsabil pentru vânzări în boardul Skoda, declara recent că producţia şi vânzările ar trebui să fie mai mari decât cele din 2022, când livrările globale au scăzut până la 731.300 de autovehicule. Un element care ar trebui să ajute la creşterea vânzărilor este apropiata intrare a Skoda pe piaţa din Vietnam, unde grupul ceh ar urma să înceapă să îşi vândă automobilele în al doilea trimestru. Martin Jahn a estimat că potenţialul iniţial al pieţei din Vietnam este de 30.000 de automobile.

Cele mai recente știri

To Top