Actualitate

Protest în faţa sediului central al Poştei Române

Foto: Facebook/Poșta Română

Un miting de protest are loc luni în faţa sediului central al Poştei Române, pe fondul nemulţumirilor legate de procesul de disponibilizare colectivă anunţat la nivelul acestei companii, a anunţat Blocul Naţional Sindical (BNS).

„Blocul Naţional Sindical (BNS) informează că, începând cu ora 9:00, are loc un miting de protest, timp de trei ore, în faţa sediului central al Poştei Române. Protestul are loc ca urmare a situaţiei economice precare în care se află Compania Naţională Poşta Română şi ca urmare a procesului de disponibilizare colectivă anunţat la nivelul acesteia”, a anunţat luni organizaţia.

Oţelea (SLPR): 50 de angajaţi ai Poştei Române participă la acţiunea de protest de luni

Aproximativ 50 de angajaţi ai Poştei Române participă luni la o acţiune de protest în faţa companiei, ei fiind nemulţumiţi că au primit notificări de concediere, a declarat pentru AGERPRES Ionel Oţelea, preşedintele interimar al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR).

„Protestul este în desfăşurare. Este un pichet în faţa companiei. Sunt vreo 50 de oameni. Este un protest al lucrătorilor care au primit notificare de concediere. În cadrul proceselor de reorganizare/restructurare pe care le desfăşoară managementul un număr de salariaţi au primit notificări de preaviz”, a spus Ionel Oţelea.

Întrebat dacă vor fi organizate şi alte acţiuni de acest fel, el a spus că acestea vor fi stabilite în cadrul structurii naţionale de conducere.

„Noi ne pregătim de negocierea contractului colectiv de muncă şi probabil cu această ocazie o să pregătim şi un calendar de acţiuni de protest”, a mai spus Ionel Oţelea.

Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a declarat, la începutul acestui an, că procesul de restructurare de la companie cuprinde aproximativ 1.000 de oameni, însă toţi vor avea opţiunea să rămână în companie pe alte funcţii.

„În procesul de restructurare pe care îl desfăşurăm acum intră toată administraţia centrală. Vorbim de, în jur, de 1.000 de oameni care vor intra în procesul de restructurare. Absolut toţi vor avea posibilitatea să rămână în cadrul companiei pe alte funcţii. Majoritatea pe funcţiile nou create din administraţia centrală, dar şi în operaţional”, a precizat Ştefan, în 21 ianuarie.

El a subliniat că, atât timp cât va conduce Compania Naţională Poşta Română, va exista acest sistem de evaluare şi modificare a structurii organizatorice, considerând că este normal ca acolo unde lucrurile nu merg să se facă modificări. Mai mult, directorul general al companiei a precizat că este nedrept ca oamenii care muncesc să plătească salarii celor care nu reuşesc să producă.

Cele mai recente știri

To Top