Actualitate

UE nu discută de coerciţii financiare pentru a forţa Ungaria să accepte ajutorul pentru #Ucraina, asigură un înalt oficial al UE

Foto: iStock

Guvernele Uniunii Europene nu discută despre o coerciţie de natură financiară pentru a forţa Ungaria să accepte ajutorul financiar pentru Ucraina pe care Budapesta îl blochează din decembrie, a afirmat luni un înalt oficial european, potrivit unei declaraţii citate de Reuters.

Declaraţia vine în răspuns la un articol din Financial Times în sensul că UE s-ar pregăti să saboteze economia Ungariei dacă Budapesta ar bloca din nou ajutorul pentru Ucraina la summitul de săptămâna aceasta, conform unui plan confidenţial.

„Documentul la care se face referire în articolul din Financial Times este o notă de background scrisă de Secretariatul consiliului pe propria sa răspundere şi care descrie starea actuală a economiei ungare”, se arată în declaraţia înaltului oficial al UE.

„Este un document factual care nu reflectă stadiul negocierilor care au loc. Nota nu prezintă niciun plan specific legat de (bugetul UE pe termen lung) şi Facilitatea pentru Ucraina, şi nici vreun plan legat de Ungaria”, se subliniază în declaraţie.

„Discuţiile privind Cadrul Financiar Multianual (bugetul UE) sunt în curs şi s-au bazat întotdeauna pe găsirea unui compromis acceptabil pentru toate cele 27 de state membre. Negocierile dintre reprezentanţii şefilor de state şi guverne şi liderii UE se bazează pe principiile dialogului, consultării şi compromisului în interesul tuturor”, insistă înaltul oficial.

Cele mai recente știri

To Top