Actualitate

Bulgaria se aşteaptă la o inflaţie anuală de aproximativ 8%

bulgaria
Foto: iStock

O inflaţie medie anuală de aproximativ 8% este estimată până la sfârşitul anului în Bulgaria şi în scădere în anul următor, a declarat ministrul Economiei şi Industriei Bogdan Bogdanov.

„Până la sfârşitul anului, să ajungem la o bază anuală medie de aproximativ 8% şi să continue să scadă anul viitor. Inflaţia este de o singură cifră în acest moment – este ceva foarte important. Sperăm că va continua să scadă. Bineînţeles, este foarte important să nu existe factori care să umfle artificial inflaţia. Unul dintre acestea în momentul de faţă este interzicerea importurilor din Ucraina, care de fapt, până la urmă, provoacă exact un astfel de efect”, a spus el, potrivit Novinite,

Bogdanov estimează menţinerea preţurilor la combustibili în ţară, menţionând că Bulgaria nu este o piaţă izolată, dar are în prezent unul dintre cele mai mici preţuri din UE.

El a subliniat importanţa ca Lukoil să plătească taxe în Bulgaria.

„Impozitele care sunt datorate, atât impozitul pe profit, cât şi impozitul pe profit în exces, ar trebui plătite în termeni specifici, astfel încât aceste impozite, aceste resurse, să poată fi redirecţionate pentru a ajuta consumatorii şi pentru a susţine economia bulgară”, a adăugat el.

Cele mai recente știri

To Top