Business

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor a crescut cu 16,1% în primul semestru din acest an

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în primul semestru al acestui an, în termeni nominali, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16,1%, respectiv cu 17,3%, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, informează, marţi, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe serie brută, avansul a fost determinat de creşterile înregistrate la cifra de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+20,4%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+17,7%), activităţile de transporturi (+13,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7,7%) şi activităţile de comunicaţii (+3,8%).

În iunie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, a crescut, în termeni nominali, faţă de luna mai 2023, atât ca serie brută cu 3,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%. Avansul a fost susţinut, pe serie brută, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+13,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+6,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,4%) şi din activităţile de comunicaţii (+1,7%). În schimb, activităţile de transporturi au scăzut cu 0,8% în intervalul menţionat.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,9%.

Potrivit INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2023, comparativ cu luna iunie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 12,6%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+24,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+18,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+12,5%), activităţile de transporturi (+7,2%) şi din activităţile de comunicaţii (+3,2%).

Pe serie ajustată, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în luna iunie 2023, comparativ cu luna iunie 2022, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 12,6%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top