Actualitate

Elon Musk a schimbat logo-ul Twitter. Celebra pasăre albastră a fost înlocuită de câinele Dogecoin

retele de socializare
Foto: iStock

Twitter și-a schimbat logo-ul emblematic cu cu logo-ul popularei criptomonede Dogecoin – o imagine a unui câine care apare în meme-uri virale.

Luni utilizatorii platformei Twitter au remarcat că logo-ul păsării albastre a fost înlocuit cu imaginea unui shiba inu asociată cu criptomoneda Dogecoin.

Elon Musk a postat pe Twitter un meme în care notează schimbarea, iar postarea sa a fost preluat și de Dogecoin.

Unii utilizatori Twitter au speculat că mișcarea ar fi fost o glumă întârziată de 1 aprilie pe care compania nu ar fi reușit să o finalizeze la timp.

Alții au sesizat că schimbarea a venit la doar câteva zile după ce Musk a solicitat unei instanțe din SUA să respingă un proces intentat împotriva lui de investitorii Dogecoin pentru 258 de miliarde de dolari pentru o presupusă schemă piramidală.

Reuters a raportat în iunie anul trecut că, conform plângerii, reclamanții susțin că Musk știa că din 2019 criptomoneda nu are nicio valoare, dar a promovat Dogecoin pentru a profita de pe urma tranzacționării sale.

Deși inițial mișcarea a dat naștere mai multor ipoteze, Elon Musk, proprietarul platformei, a făcut lumină… cum altfel, printr-un tweet. Musk a publicat o conversație cu un utilizator care l-a provocat să cumpere Twitter și să-i schimbe logo-ul cu cel al Dogecoin.

Indiferent de motivul acestei schimbări pe Twitter, înlocuirea logo-ului cu simbolul Dogecoin a dus la o creștere cu peste 20% a valorii criptomonedei în doar câteva ore.

Cele mai recente știri

To Top