Tehnologie

Microsoft trebuie să plătească IPA Technologies 242 de milioane de dolari, într-un proces privind patentul softului asistentului virtual Cortana

Foto: iStock

Microsoft trebuie să plătească IPA Technologies 242 de milioane de dolari, a declarat vineri un juriu federal din Delaware, după ce a stabilit că software-ul asistentului virtual Cortana al Microsoft a încălcat un brevet al IPA, transmite Reuters.

După un proces de o săptămână, juriul a fost de acord cu IPA că tehnologia Microsoft de recunoaştere a vocii încalcă drepturile de brevet ale IPA în software-ul de comunicaţii.

IPA este o filială a companiei de licenţiere a brevetelor Wi-LAN, care este deţinută în comun de compania canadiană de tehnologie Quarterhill şi două firme de investiţii. A cumpărat brevetul şi altele de la Siri Inc, parte a SRI International, pe care Apple a achiziţionat-o în 2010 şi a cărei tehnologie a folosit-o în asistentul său virtual Siri.

”Rămânem încrezători că Microsoft nu a încălcat niciodată brevetele IPA şi va face recurs”, a spus un purtător de cuvânt al Microsoft.

Reprezentanţii IPA şi Wi-LAN nu au răspuns imediat unei cereri de comentarii cu privire la verdict.

IPA a intentat procesul în 2018, acuzând Microsoft de încălcarea brevetelor legate de asistenţii digitali personali şi datele de navigare bazate pe voce.

Cazul a fost ulterior restrâns pentru a viza un brevet IPA.

Microsoft a susţinut că nu încalcă nimic şi că brevetul este invalid.

IPA a dat, de asemenea, în judecată Google şi Amazon pentru brevetele sale. Amazon a câştigat în procesul cu IPA în 2021, iar cazul Google este încă în curs.

 

Cele mai recente știri

To Top