Tehnologie

Analiză Bitdefender: Atacurile de tip pshishing în România au crescut de cinci ori, de la începutul anului

Numărul de linkuri infectate detectate în atacuri care vizează furtul de date a crescut de cinci ori de la începutul anului 2023, până la un sfert de milion, arată datele cuprinse într-o analiză internă realizată de Bitdefender.

Astfel, 26% dintre tentativele de phishing monitorizate au avut ca scop obţinerea datelor bancare sau accesul la conturile utilizatorilor. În topul datelor râvnite de atacatori urmează accesul la conturi de social media (18%), de magazine online (13%), de distribuţie de fişiere (7%), companii de livrări şi curierat (6%) şi servicii de e-mail (4%).

Potrivit sursei citate, o altă tendinţă populară este promovarea mesajelor înşelătoare în motoarele de căutare şi pe platformele de social media.

Pentru a se proteja de fraudele online, Bitdefender şi ING au semnat un parteneriat pentru a încuraja utilizatorii să folosească soluţii de securitate pentru a-şi proteja datele şi a preveni fraudele. În acest context, clienţii băncii pot testa gratuit, timp de 30 de zile, soluţia Bitdefender Total Security, disponibilă în Home’Bank.

Ulterior, clienţii ING pot achiziţiona soluţia Bitdefender Total Security, disponibilă pe cinci dispozitive, la un preţ preferenţial.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top