Actualitate

Ciucă: Discuţiile cu Isărescu au vizat un plan de acţiune comun pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4%

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că dialogul cu premierul Marcel Ciolacu şi cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost foarte bun şi a vizat, în principal, un plan de acţiune comun pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8% şi un plan guvernamental de investiţii de 250 miliarde lei.

„Am avut astăzi, la Palatul Victoria, un dialog foarte bun cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu şi cu primul ministru, Marcel Ciolacu pe marginea principalelor provocări cu care se confruntă România pe termen scurt, mediu şi lung. Această discuţie a vizat, în primul rând, un plan de acţiune comun pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8% şi un plan guvernamental de investiţii de 250 miliarde lei”, a scris Ciucă, luni, pe Facebook.

El susţine că, prin aplicarea unor măsuri care ţintesc asemenea obiective, actuala guvernare urmăreşte ca impactul preţurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetăţenilor şi să se păstreze echilibrul macroeconomic.

Ciucă arată că discuţiile au vizat şi continuitatea proiectelor începute în mandatul său, precum şi despre sprijinul pe care legislativul îl va acorda planului discutat.

„În context, m-am referit şi la cererea de plată numărul 2 din PNRR, trimisă deja la Bruxelles şi a cărei aprobare o aşteptăm de la Comisia Europeană, până la sfârşitul acestei luni”, spune fostul premier.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai fost prezenţi vicepremierul Marian Neacşu şi miniştrii Marcel Boloş şi Adrian Câciu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top